Kreatív menyasszonyainknak szeretnénk kedvezni “DIY esküvő” cikksorozatunkkal, mely által betekintés nyerhető a kézzel készített, varázslatos esküvői dekorációk és kiegészítők világába! Ez a megoldás amellett, hogy költséghatékony, garantáltan személyesebbé is válik, és teljes mértékben saját igényre szabható – megéri belefektetni az energiát! Elsőként a DIY esküvői meghívó bemutatása mellett döntöttünk.

 

   

 

Szemezgess kedved szerint a lenti díszítési technikák közül – ha DIY esküvői meghívó a téma, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen!

 

Válassz egy betűtípust!

 

Ma már nem csak a Word által megadott betűtípusok állnak a menyasszonyok rendelkezésére, különböző internetes felületekről akár ingyen is le lehet tölteni az alkalomhoz leginkább illőeket. Ajánlott a klasszikus, könnyen olvashatót a törzsszöveghez használni, a címsorokban díszes, kalligrafált betűkkel kiegészülve.

Ha nem találtad még meg a tökéletes esküvői idézetet, kiválasztásában korábbi cikkünk is segítségedre lehet.

 

Készíts masnit!

Alapvető díszítőelemként szolgál, mely pár mozdulattal elkészíthető szatén vagy akár organza szalagból, papírból, textilből. A kinyitható meghívó össze is köthető vele, vagy apró ajándékot rögzíthetünk rá meghívottjaink számára.

Hajtogass!

 

 

Már egy különleges hajtogatási módszerrel is sokat dobhatsz egy egyszerűbb meghívón, sőt egy-egy megoldással apró kártyát, fényképet is rejthetsz belsejébe! Megszerkesztés közben viszont ügyelj a szöveg elrendezésére, hogy végül szépen mutasson összehajtogatott állapotban!

Fess bármivel!

        

    

      

A képeket elnézve te is megállapíthatod, hogy gyakorlatilag bármit lehet a meghívó festésére használni, csak kicsit el kell engedni a fantáziádat. Legyen szó fültisztító-pálcikáról, ceruzáról, keféről, levelekről, virágokról, zöldségekről, egy egyszerű madzagról, bevagdosott WC papír gurigáról, igazából bármiről. Ha a lapra csepegtetsz különböző színű festékeket, majd egy kartonpapírral elhúzod, könnyedén készíthetsz szivárványeffektet a meghívódra!

Lyukassz, ragassz, kötözz, vasalj!

  

  

  

Lapszélek díszítésére remek megoldás lehet például egy szív formájú mintalyukasztó vagy akár egy csodás csipkeszalag. A DIY királynők legjobb barátnőjévé válhat a washi tape, vagyis dekorszalag, mely egy festett rizspapír, így hibázás esetén könnyedén áthelyezhető a papírlapon. A díszítéshez használhatsz csillámokat, flittereket, apróbb gyöngyöket, különböző fóliákat, vasalható ruhamatricákat, pecsétviasszal vagy madzaggal rögzített szárított virágokat, terméseket. Egy karácsonyi esküvő hangulatához például remekül illik a fenyő- és faágakkal díszített meghívó.

Jelenjetek meg!

 

Ha részt vesztek egy hangulatos jegyesfotózáson, a fotótok szuper alapjává is válhat esküvői meghívótoknak. Váljon borítóvá, vagy ragaszd a belsejébe – így máris kap szerelmetekből egy kis ízelítőt a leendő násznép!

 

És ez Neked eszedbe jutott volna?

Gyermekkorunk kedvenc játéka, a tátika is rendkívül ötletes meghívóvá válhat. Nyomtasd ki a szöveget a kép alapján elrendezve, majd szedd elő origami tudásodat – ezzel az ötlettel garantáltan lehengerled a vendégeiteket!

 

Kedvet kaptál? Kattints a lenti képek valamelyikére, és nyűgözd le vendégeid az általad készített DIY esküvői meghívó segítségével!

DIY meghívó DIY meghívó nDIY meghívó

 

 

Nem szeretnél a borítólap elkészítésével nyüglődni? Semmi gond!

A meghívóra nagyszerű alternatíva lehet egy üveg kémcső, melybe csak egy letisztult lapot kell belecsúsztass, hisz önmagában is jól mutat! 🙂

 

Az “DIY esküvő” további bejegyzései is érdekelhetnek:

 

A képek forrása: Pinterest és Google

Pin It on Pinterest

Share This