Esküvő a természetben

Szerző: | 2019. 03. 18. | Esküvői helyszínek

Egyre kevesebb pár képzeli el esküvőjének polgári ceremóniáját hivatalban. Ezzel szemben gyakran választják helyszínül a vacsorahelyszín kertjét vagy teraszát. Az sem ritka, hogy tóparti vagy lovas esküvőt választanak. Hasonlóan népszerűek az erdei vagy tisztáson rendezett menyegzők. De miért is olyan csábítóak ezek az ötletek? Nem utolsó sorban pedig mire kell figyelnünk a megvalósításkor?

Egyedülálló hangulat

Miért is olyan vonzó gondolat esküvőt tartani a természetben? Egyrészt, mert jó érzés egy olyan helyen kimondani a boldogító igent, aminek lelke van. Nem az esküvői dekoráció vagy a hotelszemélyzet tartja össze.

Olyan, mintha a természet is részese lehetne a fogadalmunknak. Már pusztán önmagában a helyszín egyedülálló hangulatot teremt. Ekkora nyugalmat és meghittséget kevés városi helyszín adhat.

Sok közös emlék

Képzeljünk el egy párt, amelynek mindkét tagja szenvedélyes túrázó. Nagy eséllyel túrázás közben ismerkedtek meg, vagy legalább együtt űzik a sportot. Létezhetne számukra jobb ötlet annál, mint hogy az esküvő a természetben kerüljön megrendezésre?

Rengeteg közös emlék lehetne így velük a nagy napjukon. Ugyanilyen elven nyerők a tengerparti, vízparti vagy lovas megoldások is! Ebben a korábbi cikkünkben szép számmal vannak inspirációk, nézzetek bele!

A helyszín a dekoráció

Ahogy már írtuk, egy természetes esküvői helyszínnek lelke van. Egy valamilyen apropóból megválasztott természetes esküvői helyszín pedig emlékeket hordoz. Azonban nem csak ezért könnyű dekorálni, ha az esküvő a természetben zajlik.

Már maga a helyszín, a táj és annak növényzete is dekoráció. Nem négy üres fallal van dolgunk, tehát nekünk kell alkalmazkodni. Nézzük meg a helyszínt jóval korábban – hagyjuk, hogy megihlessen bennünket!

A kevesebb ez esetben is több

Ha van egy alapvetően szép és élő helyszínünk, szükségtelen túldíszítenünk. Gondoljunk csak egy erdei tisztásra avarral, barna ágakkal-bogakkal, zöld lombokkal. Esetleg egy vízpartra apró, szürke kavicsokkal vagy aranybarna homokkal.

Nem igényelnek orbitális mennyiségű dekorációt. A kevesebb ezennel is több! Olyan színekkel és anyagokkal dolgozzunk, amelyek kiemelik a választott táj szépségét.

Vigyázzunk a környezetre!

Ha az esküvő a természetben lesz megrendezve, nagyobb felelősséget vállalunk. Kicsit tovább is kell gondolkodnunk a lebonyolításnál. Fontos ugyanis, hogy ne rongáljuk meg a helyet, amit „kölcsön veszünk”. Vigyázzunk a környezetre!

Mellőzzük a műanyagot a dekorációból és a használati eszközökből. A rusztikus vagy bohém esküvők egyébként is természetes elemekkel a legszebbek. Ez a klasszikus, mindenhova passzoló virágkosárka műanyagmentes – és virágkímélő is!

A több színben elérhető selyem rózsaszirmok minden koszorúslánynál jól mutatnak majd.

Egy kis adminisztráció

Ha a természetben rendezitek a menyegzőt, egy kis plusz adminisztrációval fog járni. Meg kell keresnetek a kiválasztott hely tulajdonosát és engedélyt kérni tőle. Szerződésre és valamekkora összegű bérleti díjra lesz szükség.

Figyeljünk az élővilágra!

A nagy napon a helyszín természetes élővilágára is figyelni kell! Például egy erdő mélyén a hangos esti zene nem megvalósítható. A násznép biztosan remekül szórakozna, na de szegény állatok?

Észrevétlen részletek

Ne feledkezzünk meg az esetleges világításról és hangszerelésről. Ezek természetesen árammal működnek, ami egy érintetlen területen nincs kiépítve. Gondoskodjunk ez esetben kondenzátorról!

Az illemhelyeket se felejtsük el biztosítani! Tudjuk, a bokrok is opciók, de elegáns ruhában nehézkes lenne használni őket…

Ne feledjük, vezetékes víz sincs a természet lágy ölén. Szerezzünk be annyi tányért, poharat és evőeszközt, amennyi kitart az esemény végéig!

Ha úgy döntünk, hogy az esküvő a természetben legyen, jól döntünk. Valóban egy kis plusz felelősséggel járó megoldás, de megéri. Egyedülálló hangulat, friss levegő, nyugalom. A természet közelsége – „részvétele” – a nagy napon nem helyettesíthető mással. Olyan többletet ad az eseményhez, ami miatt örökké emlékezetes marad.

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolódó cikkek

Pin It on Pinterest

Share This