Esküvői székdekoráció, amitől tökéletes lesz az ünnepi díszítés

Szerző: | 2019. 04. 08. | Esküvői dekor

Nem mindegy, hova ültetjük le a násznépet. Az esküvői székdekoráció az ünnepi díszítés egyik legfontosabb része. Egy rosszul megválasztott kiegészítő könnyen elronthatja az összképet. Összegyűjtöttünk számotokra egy sor ötletet, hogy inspirációt szerezhessetek. A mindig divatos darabok és a legújabb trendek egyaránt helyet kaptak!

Organza

Kezdjük egy alapanyaggal, ami nem más, mint az organza. Megfigyelhettétek, hogy nehezebb texilek kissé kiszorultak a trendből. A könnyű, szinte súlytalan organza azonban igen kelendő mostanság.

Ezer arca van ennek az anyagnak, rengeteg különböző kiegészítővel mutatós. A szivárvány minden színében kapható és könnyen párosítható egyéb elemekkel. Virágok, kagylók, masnik – mindenki találhat egy neki tetsző megoldást.

Mind kültéri, mind beltéri esküvők dekorációjának alapvető díszítő anyaga lehet.

A menyasszony és vőlegény széke

2019 esküvői trendjeit nézve látható egy új tendencia. Mostanában szokás lett megkülönböztetni a menyasszony és a vőlegény székét. Ez megvalósítható kis, feliratos táblákkal és kicsit eltérő díszítéssel is.

Nagyon kedves gesztus és lehetőséget ad további kreatív ötletek alkalmazására. Aki például ért a kalligráfiához, a táblák elkésztésekor kamatoztathatja tudását.

Rusztikus stílusú esküvő székdekorációja

Ki ne szeretné a természetet, azon belül is a vidék hangulatát? A rusztikus stílusú esküvőknek mindig megvolt a maga bája. Üdítő színek, laza elrendezés, természetes anyagok és növények a dekorációban.

A rusztikus székdekoráció esetében is visszaköszönnek ezek a jegyek. Az egyik nagy sláger manapság egy igen egyszerű és letisztult megoldás. Befőttesüvegbe helyezett miniatűr csokrokat erősítenek a szék oldalához.

A természetes színű, nyersebb textilek remekül mutatnak egy-egy lágyabb elemmel. Bátran használjuk őket csipkével és virágokkal párosítva.

Elegáns stílusú esküvő székdekorációja

Az elegáns stílusú esküvő székdekorációja maradt legközelebb a “letűnt” trendekhez. Ilyenről persze nem beszélhetünk a szó szoros értelmében. Minden párhoz (és így minden esküvőhöz) egyéniséghez illő díszítés való. A trend mindig csak a második szempont lehet!

Az elegáns székdekorációk esetében megmaradtak a kissé súlyosabb anyagok. Fontos, hogy szép eséssel erősítsék őket a székek támlájához. Lépcsőzetes elrendezéssel drámai, masnikkal pedig bájos hatást érhetünk el.

Bohém stílusú esküvő székdekorációja

Mutat némi hasonlóságot a rusztikus megoldásokkal, mégis megvan a saját hangulata. A bohém stílusú esküvők is szeretik a természetes, nyers anyagokat. Emellett pedig lezserek, egy csipetnyi hippis életérzést hozva magukkal.

Szembetűnő, hogy gyakran használnak makramé technikával készült székdekorációt. Ez az eszméletlenül látványos ötlet biztosan vonzani fogja a tekinteteket. Rengeteg változatban készíthető el, a világos földszínek állnak neki a legjobban.

Egy másik bohém sajátosság, kifejezetten a “szék” jellegével kapcsolatos. A menyasszony és a vőlegény széke ugyanis nem is szék, hanem egy méretes fonott fotel!

Saját készítésű székdekorációk

A felsorolt ötletek közül szinte bármelyik megvalósítható sajátkezűleg. Az a jó a 2019-es trendekben, hogy a letisztultság az egyik fő rendezőelv. A kevesebb több és az egyszerű látványosabb.

Térjünk egy kicsit vissza a cikk elején dicsért organzára! Az egyik legkönnyebben kezelhető anyag, bárki elkészítheti belőle álmai székdekorációját.

Legjobban fa székekre lehet rögzíteni, a hátlapra és az alsó merevítő lécre. Semmi másra nincs szükségetek, mint egy darab organzára, amit valamilyen módon rögzítetek a székhez.

 

Reméljük, hogy a cikk segített benne, hogy ötleteket gyűjtsetek az esküvői dekorációtokhoz. Ne feledjétek, hogy első sorban a ti egyéniségetek és ízlésetek számít. A mai trend egyébként is igen megengedő és sokszínű. Minden nagyobb stílus több kisebbre oszlik, így nagy eséllyel mindenki megtalálhatja a hozzá illő vonalat.

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolódó cikkek

Esküvői jókívánságok, tele szeretettel
Esküvői jókívánságok, tele szeretettel

Esküvői jókívánságok, tele szeretettel

Fontos, hogy ne csak a csomagolás maradjon az ifjú párnak a nászajándékunk után. Hagyjunk a kísérő levélben vagy kártyán néhány kedves gondolatot! Figyeljünk persze arra, hogy ne legyenek giccsesek a soraink. Szívhez szóló, valódi tartalommal bíró üzenetek legyenek. Esküvői jókívánságok születhetnek saját kútfőből, de kölcsönözhetünk sorokat nagy művészektől is. Ebből gyűjtöttünk össze párat nektek, jó szemezgetést!
Tovább olvasom
esküvő kiálllítás
Esküvő kiállítás 2019-ben, nem csak Budapesten

Esküvő kiállítás 2019-ben, nem csak Budapesten

Ihletet kapni a tökéletes esküvő megtervezéséhez bárhol lehet. Lehet, hogy túl sokat is álmodozunk róla! Számtalan online forrás van, ahonnan tájékozódhatunk a legújabb esküvői trendekről. Élőben látni a ruhákat és a kellékeket azonban egészen más. Akkor szembesülünk csak vele, hogyan hat ránk egy-egy darab. Ezért nagyszerű dolog egy esküvői kiállítás. A legjobb hely, hogy ötleteket merítsünk. Nézzétek meg, hol és mikor várhatóak esküvői kiállítások az országban!
Tovább olvasom

Pin It on Pinterest

Share This