Mielőtt másodszorra igent mondassz álmaid férfijának, számtalan szervezni- és elintéznivaló vár rád a Nagy Nappal kapcsolatban. De ne feledd: ez az időszak csak rólatok szól, ne görcsölj rá, éld át minden percét! Tarts egy hónapos felkészítő “esküvős filmek maratont”, mely egyaránt segíthet a hangolódásban és az ellazulásban.

 

Szerencsére az esküvős filmek választéka igen szerteágazó – mind téma, mind stílus tekintetében -, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt az elmúlt, közel 30 évből!

 

Szeretnél egy jót nevetni egy elbaltázott esküvőn (#25 – Amerikai pite 3 – Az esküvő),

meggyűlik a bajod a koszorúslány-jelöltjeiddel (#13 – Lánybúcsú),

átérzed az anyósokkal küzdő nők helyzetét (#24 – Anyád napja),

nem egyezik a véleményetek édesanyáddal (#16 – Férjhez mész, mert azt mondtam),

vagy esetleg kiváncsi vagy egy esküvőszervező életére (#2 – Szeretném, ha szeretnél) ?

 

Készítsd elő a DIY esküvői tábla elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, majd indítsd el a lenti filmek egyikét – vagy akár többet is!

 

A filmcímek mellé feltűntettük IMDb (a legismertebb és legnagyobb méretű filmes internetes adatbázis) értékelésüket, mely egy nemzetközileg meghatározó jelölőszám a mozifilmek színvonalát tekintve.

Az előzetesek megtekintéséhez csak kattints a filmplakátokra! 🙂

 

esküvős filmek

#1 – Ünneprontók ünnepe (2005) IMDb 7,0

A két jóbarát, John és Jeremy nem strapálja magát az igazi keresésével. Munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. Mások nászéjszakája az ő egyéjszakás diadalaik ideje. De aki a tűzzel játszik, készüljön nagy melegre. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor egy estélyen találkozik álmai nőjével, aki sajnos egyrészt egy befolyásos politikus lánya, másrészt az esküvőjére készül. Nincs más megoldás: ezt a lagzit tönkre kell tenni.

 

 

 

esküvős filmek

#2 – Szeretném, ha szeretnél (2000) IMDb 5,3

Arra, hogy egy nő miként fogja meg a nagy Őt, többféle recept is létezik. Mary Fiore aki foglalkozására nézve esküvőszervező, mellesleg okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, igen különös módszert alkalmaz a fent említett probléma megoldására. Illetve, a megoldás igazából sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely zabolátlanul rohan Mary felé. A már-már fatális ütközésből egy jóképű gyermekorvos Steve menti ki az utolsó pillanatban.

 

 

 

esküvős filmek

#3 – Ötéves jegyesség (2012) IMDb 6,2

A film egy szerelmes pár útját meséli el az álmaik esküvője napjáig, amely természetesen a legideálisabb pillanatra volt betervezve. Sajnos, ahogy az az életben lenni szokott, az ideális pillanatot csak nagyon nehezen lehet elkapni. Ezért Tom és Violet eljegyzése eléggé sokáig tart. Egészen öt évig…

 

 

 

 

esküvős filmek

#4 – Örömapa (1991) IMDb 6,5

Ha bárki azt hiszi, hogy egy esküvő egyszerű dolog, akkor nagyot téved. Az ember lánya – aki nemrég született, és még alig húszéves – egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzá megyek! Ez maga a rémálom. A fiú szörnyű, a szülei borzalmasak, az esküvő pedig maga a lidércnyomás. Vagy csak az örömapa érzi így?

 

 

 

 

esküvős filmek

#5 – Oltári nő (1999) IMDb 5,5

Maggie minden vőlegények rémálma. Már háromszor szökött meg közvetlenül az oltár elől. Nem sokkal a negyedik nekifutás előtt a cinikus New York-i újságíró, Ike Graham felfigyel a lány esküvői fóbiájára. Tökéletes téma egy sikeres riporthoz. A hanyagul elintézett, gonosz hangú beszámoló a “férfifaló nőcskéről” azonban a munkahelyébe kerül, amikor Maggie cáfolatot követel. Ike sértett büszkeségétől hajtva Maggie nyomába indul, hogy bebizonyítsa főnökének, cikke valóban megfelelt a valóságnak.

 

 

 

esküvős filmek

#6 – Négy esküvő, egy temetés (1994) IMDb 7,1

A harmincas éveiben járó agglegény, Charles éli világát. Kedvenc időtöltése az, hogy barátai esküvőjére járkál, ő maga viszont hallani sem akar a házasságról. Mindaddig, amíg bele nem szeret egy szép amerikai lányba, aki éppen az esküvőjére készül – valaki mással…

 

 

 

 

esküvős filmek

#7 – Nászok ásza (1998) IMDb 6,8

Robbie befutott esküvői énekes. Mindenki őt hívja, egészen addig, míg sportot nem kezd űzni belőle, hogy elrontsa a fényes partikat. Ennek pedig az az oka, hogy saját esküvője kútba esik, s így áll bosszút a boldog párokon. Mogorva cinizmusából Julia, a pincérlány mozdítja ki. Csak az a baj, hogy ő is esküvőre készül, amelyhez ráadásul Robbie szolgálatatná a zenei aláfestést. 

 

 

 

 

esküvős filmek

#8 – Nászfrász (2007) IMDb 5,3

Ben Murphy és Sadie Jones legfőbb vágya, hogy szép, hagyományos esküvőjük lehessen a helyi St. Augustine templomban. A hely azonban igencsak népszerű: az elkövetkező két évben mindössze egy szabad nap van. Ez hőseinket egyáltalán nem aggasztja, ám Frank tiszteletes ferde szemmel nézi a fiatalok boldogságát. Kijelenti, hogy addig nem adja áldását Benék esküvőjére, amíg a pár át nem esik egy házasság-előkészítőn. Egy jó pap holtig tanít: durva órák, gonosz házi feladatok és egy jó adag manipuláció elébe néz a fiatal pár.

 

 

esküvős filmek

#9 – Nász-ajánlat (2009) IMDb 6,7

Margaret Tate sikeres üzletasszony, aki nem kímél semmit és senkit, ha munkáról van szó. Hajcsársága miatt senki sem szereti a munkahelyén, amit most úgy tűnik, hogy el fog veszíteni: a bevándorlásiak ki akarják toloncolni az Egyesült Államokból, haza Kanadába. Hirtelen ötlettől vezérelve bejelenti, hogy ő és asszisztense már eljegyezték egymást, és össze fognak házasodni. Egy hétvégéjük van, hogy eléggé megismerjék egymást ahhoz, hogy átmenjenek a bevándorlási hivatal tesztjén.

 

 

 

esküvős filmek

#10 – Míg a jackpot el nem választ (2008) IMDb 6,1

A házasságok legtöbbje az égben köttetik, de néhány Vegasban. Joy egy nagy csalódást elfelejteni, Jack pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy egy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak. De nem csak egy házaspárt nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. Kié lesz a vagyon? Azonnal beindul a kölcsönös hadviselés, mézeshetekről szó sincs. Itt valaki pusztulni fog. Vagy szerelmes lesz…

 

 

 

esküvős filmek

#11-12 – Mamma mia! 1-2 (2008 – 2018) IMDb 6,4 – 6,9

A történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

 

 

 

 

esküvős filmek

#13 – Lánybúcsú (2012) IMDb 5,3

A régi gimis társaság újra találkozik, hiszen esküvő készülődik és a boldogító igen előtt még meg kell ejteniük a leánybúcsút is. Regan, Gena és Becky a három bulizós-balhés csaj, megérkezik az esküvőre, és elszabadítják a kokainnal, orális szexszel és ondófoltokkal tarkított poklot. Vajon tényleg ilyen lenne egy várva várt nagy pillanat?

 

 

 

 

esküvős filmek

#14 – Lagzi-randi (2005) IMDb 6,1

Kat elkényeztetett féltestvére, Amy esküvőjére készül a szörnyen rendellenesen működő család. A nagyszabású londoni rendezvényen a násznagy Kat rendkívül jóképű ex-barátja, Jeffrey lesz. Mindez roppant örvendetes lenne, ha Kat épp nem egyedül, szingliként pörgetné napjait New Yorkban, ahol él. Így viszont a helyzet egyenesen kétségbeejtő. Kat azt teszi hát, amit bármelyik vállalkozó kedvű, egyedülálló nő tenne az ő helyében: keres egy profit és felbérli.

 

 

 

 

esküvős filmek

#15 – Koszorúslányok (2011) IMDb 6,8

A történet két nőről szól, akiknek a barátnője menyasszony lett. Elkezdődik az esküvő tervezése, szervezése, azonban nem minden mehet zökkenőmentesen. A két barátnőnek teljesen ellentétes elképzelései vannak a szervezésről, ám a menyasszony érdekében elengedhetetlen, hogy közös megegyezésre jussanak, még ha nem is egyszerű.

 

 

 

 

esküvős filmek

#16 – Férjhez mész, mert azt mondtam (2007) IMDb 5,6

Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie – a legérettebb a nővérek közül – pszichológusként dolgozik, Mae szemtelen és szexis, a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza a férfiakat. Daphne tudja ezt, és elhatározza, hogy megakadályozza, hogy lánya ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfivel, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon.

 

 

 

esküvős filmek

#17 – Eszeveszett esküvő (2017) IMDb 6,9

Max, a rutinos rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este.

 

 

 

esküvős filmek

#18 – Boldogító igen, vagy nem (2004) IMDb 5,7

Lauren Crandell esküvőszervező munkája az, hogy varázslatos esküvőket bonyolítson le a házasulandók kívánsága szerint. A saját életében viszont, ha szervezésről és problémamegoldásról van szó, akkor rögtön nehézségekbe ütközik. A legpompásabb esküvő közeledtével Lauren ráébred, hogy a munkája és romantikus ábrándjai nem a legfényesebben alakulnak…

 

 

 

 

esküvős filmek

#19 – Bérhaverok (2015) IMDb 6,7

Doug Harris szerethető, de ugyanakkor kissé kínos egyéniség, akinek nincs egyetlen barátja sem. Így amikor arra készül, hogy elvegye álmai nőjét, Gretchen-t, nincs senki, akit felkérhetne vőfélynek. Szerencsére létezik egy cég, ahonnan vőfély kölcsönözhető…

 

 

 

 

esküvős filmek

#20-21 – Bazi nagy görög lagzi 1-2 (2002 – 2016) IMDb 6,6 – 6,0

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya férjhez menjen egy rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Arra, hogy a lánya hozzámenjen egy GÖRÖG férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei éttermében dolgozik, elhanyagolja magát, és semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna megházasodni. Az apja már (majdnem) bármilyen vővel kiegyezne. De Toula egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, szexibben öltözik és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol!

 

 

 

esküvős filmek

#22 – Bazi nagy francia lagzik (2014) IMDb 7,0

Claude Verneuil és felesége katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus, a szülők fellélegeznek. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek.

 

 

 

esküvős filmek

#23 – Apósok akcióban (2003) IMDb 5,7

Dr. Jerome Peyser szeretné, hogy egy szem lánya igazi álomesküvőn mondhassa ki a boldogító igent választottjának. Akivel nincs is baj – csak az apjával. Mert a jövendő apóstárs kissé zűrös figura. Ő ugyanis – bár megpróbálja letagadni – a CIA legtitkosabb ügynöke. Így aztán, míg az örömszülők gyermekeik lakodalmát készítik elő, kénytelenek részt venni néhány kalandban. 

 

 

 

 

esküvős filmek

#24 – Anyád napja (2005) IMDb 5,5

Charlie Cantilini úgy érzi végre megtalálta álmai férfiját Kevin Fields személyében. És ezt a hitét nem is képes megingatni semmi, addig, míg nem találkozik Viola-val, Kevinanyjával, aki szerint – úgy általában is senki, de – Charlie végképp nem alkalmas az ő kicsi fia feleségének, és mindent megtesz azért, hogy elvegye az ifjú menyasszony kedvét a házasságtól… 

 

 

 

 

esküvős filmek

#25 – Amerikai pite 3 – Az esküvő (2003) IMDb 6,3

A gimi őrült napjai, a külföldi cserediákok, a bulitáborok és a dilis ragasztó ma már csak a múlt emlékei. Házasodni készül Jim, a piteprücskölő srác és Michelle, a zenetáboros csajszi. Michelle azt szeretné, ha tökéletes lenne az esküvő, amire nincs sok esély, tekintettel a körülményekre, de főleg a barátokra. Jim pedig szeretné lenyűgözni leendő apósát és anyósát, ami bizonyos értelemben sikerül is. Eközben a jegygyűrű kalandosabb utat jár be mint az Egy Gyűrű. 

 

 

esküvős filmek

#26 – Álljon meg a nászmenet! (1997) IMDb 6,3

A film ősöreg kérdésre válaszol: lehet-e igaz barátság, de csakis barátság férfi és nő között. Nem. Julianne furcsa szerződést köt egyetemi évfolyamtársával, Michaellel. Ha 28 éves korukig egyikük sem szeret bele másba, összeházasodnak. Ám addig csupán a legjobb barátságban élnek. Sokáig tökéletesen működik a dolog. Michael azonban az utolsó pillanatban megtalálni látszik az igazit, sőt meg is kéri a kezét. Julianne ekkor döbben rá, hogy mekkora szamár.

 

 

 

esküvős filmek

#27 – A tökéletes esküvő (2015) IMDb 5,6

Jessica gyermekkorától fogva arról álmodott, hogy esküvőket szervezhessen. Miközben a párok boldogságát egyengeti, az igaz szerelmet keresi. Egy alkalommal a dolgok érdekes fordulatot vesznek. Úgy alakul, hogy egy helyes fiúval kell együtt dolgoznia, Adammal, aki segít neki a szervezésben. Az egyetlen gond, hogy annyira különböznek egymástól, mint tűz és víz. Ahogy meg kell tanulniuk kompromisszumot kötni, ráébrednek, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és nagyon hatékonyak lehetnek együtt.

 

 

 

esküvős filmek

#28 – A nagy nap (2013) IMDb 5,6

A rég elvált Don és Ellie Griffin kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy családja is megérkezik. 

 

 

 

esküvős filmek

#29 – A csajok háborúja (2009) IMDb 5,5

Emma és Liv már régóta legjobb barátnők, hirtelen azonban ellenségekké válnak, amikor kiderül, hogy mindketten ugyanarra a napra tették az esküvőjüket. Hihetetlen versengés indul el köztük: az esküvő helyszíne, a felszolgálók, a vendégek; mindent és mindenkit belevonnak kétszemélyes háborújukba…

 

 

 

 

esküvős filmek

#30 – A boldogító talán (2008) IMDb 5,9

Tom és Claire lassan 10 éve jóbarátok és egyikük sem hajlandó tudomást venni a köztük kialakult vonzódásról. Csak amikor Claire-t eljegyzik és Tomot kérik fel tanúnak, döbben rá a férfi, hogy éppenséggel az arával szeretné leélni az életét. Épp ezért őrült ámokfutásba kezd, hogy megakadályozza az esküvőt…

 

 

 

 

esküvős filmek

#31 – 27 idegen igen (2008) IMDb 6,1

Jane egy olyan lány, aki már 27-szer volt nyoszolyólány és úgy néz ki, hogy továbbra sem léphet elő menyasszonnyá – álmai férfija ugyanis nem mást akar elvenni, mint a testvérét. Vajon örökre pártában marad, vagy végül sikerül meghódítania szerelmét, esetleg egy új pasi bukkan fel a színen?

 

 

 

A képek forrása: Google

Pin It on Pinterest

Share This