Az idei esküvői szezon már a végére ért, a jövőre oltár elé vonuló jegyespárok viszont már gőzerővel készülnek a esküvőjükre. Ha a következő évben mondjátok ki a boldogító Igent, ez a cikk garantáltan Nektek szól: mutatjuk, milyen lesz az esküvő trend 2019-ben!

 

A ruháktól kezdve, a dekoráción át, egészen az újdonsült szokásokig, bemutatunk 15 trendet, melyek meghatározzák a 2019-es esküvői divatot.

 

 

A ruha

2019-ben határozottan érződik majd a királyi esküvő hatása, visszatérnek a hatalmas szoknyájú ruhák, a nőies jegyek, de a minimalista megjelenést kedvelők is kedvükre válogathatnak.

Mutatjuk, mik domináltak a kifutókon – ilyen a tökéletes menyasszonyi ruha 2019-ben!

A menyasszonyok még mindig nem tudnak betelni a vállat szabadon hagyó darabokkal. Egy ilyen ruha elegáns, kifinomult és olykor sokkal vonzóbb megjelenést kölcsönöz, mint egy dekoltált dressz.

Kontrasztban az elmúlt évek „minél kisebb, annál jobb” trendjével, a királyi esküvők hatására ellepték a kifutókat a gigantikus szoknyájú báli ruhák.
Szűk derékrész, hatalmas szoknya, hosszú fátyol, tiara és egy szolid nyaklánc: recept arra, hogyan légy egy napra te is királynő!

Esküvőre nadrág? Egy jumpsuit fazonú ruhával garantáltan kilógsz majd a menyasszonyok sorából, így ha különc megjelenésre vágysz, ez a Te ruhád!

És hogy mi jöhet még szóba?
Romantikus ruhák hosszú, csipke ujjakkal,
extravagáns, fémes csillogású ruhaköltemények,
3D virágokkal vagy válldíszítéssel megspékelt viseletek,
letisztult, minimalista designt képviselő öltözetek
és elől nyitott, levehető külső szoknyarésszel rendelkező ruhák
– idén is lehet válogatni!

A színek tárháza évről-évre szélesedik, egyre népszerűbbé válnak a keleti világrészen hagyományos színes darabok, ám a legtrendibbek még mindig a fehér és az ekrü különböző árnyalatai.
Anyagát tekintve hódítani fog a tüll és a toll.

 

 

DIY menü

A lakodalmi menüsorok évről évre egyre kreatívabbá válnak, az esküvő trend 2019-ben pedig már előtérbe helyezi a saját kézzel is elkészíthető csokitornyokat, gyümölcstálakat és szökőkutakat!

Mini falatkák

Az ültetett vendéglátás örök klasszikus a párok és vendégeik körében, de fellendülőben van a nagy adagok kiváltására szolgáló apró falatokból álló menüsor.

Tudatos ünneplés

A fenntarthatóság mára már divatirányzattá nőtte ki magát, mely az esküvőiparra is hatással van. Előtérbe kerülnek dekorációként az újraültethető virágok és a teljes egészében műanyagmentes rendezvények.

 

  

Színharmónia

Az aranyat és rosegoldot letaszítva a trónról, a dekorációt tekintve a pasztell-réz kombinációja kerül az asztalokra – érintve a terítéket, gyertyákat, asztali futókat, függönyöket és virágokat egyaránt. A tavalyihoz viszonyítva a csillogás megmarad, csak az árnyalatok változnak.

Emellett az évről-évre visszatérő menyasszony-kedvenc, a lila is újra megjelenik a dekorációban koszorúslány-ruhák, menyasszonyi-csokor vagy asztalteríték formájában.

Virágba borult rendezvénytermek

Dália, király protea, flamingóvirág és pasztell színű orchidea – az esküvő trend 2019-es évi “virágsztárjai”.
Abszolut romantika, egy kis szeszéllyel!

Egyensúly a természettel

Az év menyasszonyai szívesen párosítják a kemény, fémes vonalakat és formákat a természet lágy, zöld elemeivel és virágaival. Az élővilág színeire, a természetközeli hangulatra egyre nagyobb hangsúly tevődik az esküvőkön is.
Már egy DIY esküvői meghívó elkészítésével, vagy egy apró, fából készült ültetőkártyával is trendivé teheted a Nagy Napotok!

 

 

Előre hozott “nászút”

A kor jegyespárjai egyre inkább elhagyják a hagyományos nászutakat és előnyben részesítik az esküvő előtti, „jegyes utazásokat”. Mind tudjuk, mekkora költségekkel jár egy esküvő, a Nagy Nap elteltével az ember zsebei kiürülnek – ám épp a nászút az, amin nem szabad spórolni!
Időzítsd az utat a menyegző előttre, hogy stresszmentesen, kipihenten, feltöltődve vonulhass oltár elé!

Az első pillantás

A legújabb trend lehetővé teszi a párok számára, hogy a szertartás előtt, egy privát pillanatban tekinthessék meg egymást először. Csak a szerelmespár és egy fényképezőgép, hogy visszanézzenek az igazán őszinte reakcióikat!

Légy igazán jelen – telefon nélkül

Egyre több pár kéri arra a násznépét, hogy a szertartás alatt ne fényképezzen vagy videózzon, csak élvezze a pillanatot. Az esküvő alkalmára megbízott fotós és videós minden olyan pillanatot meg fog örökíteni, melyre igazán érdemes lesz visszaemlékezni!

Technológia a nagy napon

A drónok beszivárogtak mindennapjainkba – ezáltal a romantikus rendezvényeket sem kerülik el. A magasból megörökített menyegző nem mindennapi emlékké válik.

Emellett a fényfestés lesz az esküvő trend 2019 évi egyik legnagyobb durranása, mivel mára már egyeltalán nem számít luxusnak, könnyen elérhetővé vált a jegyespárok számára is. Ezzel a technikával szó szerint igényre szabható a terem – a színeket, az árnyékolást és dekorációs elemeket is magatokra formálhatod!

A képek forrása: Pinterest, Habosbabos

Pin It on Pinterest

Share This