Gondoltunk egyet, és megszületett az “Esküvői színpaletta” nevezetű cikksorozatunk. Havi egy bejegyzéssel várunk a blogon, melyben bemutatjuk a hónap színére, illetve színkombinációjára épülő esküvő teremdekorációját, menyasszonyi ruha inspirációkat. Ihletet adunk a meghívókhoz, csokrok összeállításához és a tortadíszítéshez egyaránt. Ezúttal a kék-szürke esküvő témája mellett döntöttünk.

Az utóbbi hetek rideg időjárása inspirálta mai bejegyzésünket.

Ha vonzanak a hideg árnyalatok, less bele a téli esküvőről szóló bejegyzésünkbe.

 

Lássuk, az esküvőn hogyan tudjuk ízlésesen felhasználni ezeket az árnyalatokat:

 

Meghívók, ültetőkártyák, vendégkönyv

  

Mivel vendégeinkre az első benyomást az esküvői meghívóval tehetjük, érdemes már ekkor betekintést adni a rendezvény témájába, színével kapcsolatban. Egy különleges asztalszám és egy pasztell virágokkal díszített vendégkönyv teheti egységessé, harmónikussá a kék-szürke esküvő dekorációját.

 

Teremdekoráció, teríték és asztaldísz

  

A terem dekorációját tekintve nagy felületeken, az asztali és függődíszeknél pedig kisebb elemeken játszhatunk a két árnyalattal. Mivel sem a szürke, sem a kék nem tolakodó, így elég nehéz túlzásba vinni bármelyiket is. Kezeljük az egyik színt alapként, melyet ellenkező árnyalatú dekorációval, terítékkel kombinálunk.

 

Menyasszonyi és koszorúslány ruhák

  

Ha a hagyományos fehér ruhát félredobva, érdeklődsz a színesebb menyasszonyi ruha iránt, érdemes megfontolnod a lágy világosszürke vagy a pasztellkék színben tündöklő darabokat. Ne feledkezz meg koszorúslányaidról sem: ahogy a képen is láthatod, a kék-szürke esküvő esetében, a férfiak és a nők ellenkező árnyalatú öltözéke remekül kiegészíti egymást.

Érdekelnek a különböző menyasszonyi ruha fazonok? Az alakodra tökéletesen illő stílusokat mutatja be blogcikkünk!

 

Csokrok, virágok

  

A rajtad csillogó, mesés ékszereket egy natúr csokorral könnyedén kompenzálhatod. Bár szürke növényt nem igen kapni, a kék színű virágokra még mindig építkezhetsz. A színező festékekről, lakkokról, polifoam virágokról nem is beszélve.

 

Kiegészítők, cipők és ékszerek

  

A bölcsek azt mondják: a kevesebb néha több! Ám ebben a színkombinációban nehéz túlzásba vinni a színes dekorációkat, kiegészítőket. Ezek az árnyalatok nem vonzzák igazán a tekintetet, épphogy letisztulttá, egybehangzóvá, romantikussá tehetik a rendezvény dekorációját és téged magadat is.

 

Az esküvői torta

 

A tortát tekintve a nude alapon fénylő fémes árnyalatok és a márványminta tökéletesen képviselhet egy kék-szürke esküvőt. Ezzel szemben a beltartalommal akár meg is lepheted vendégeidet, ha valamilyen feltűnő, színes töltelékkel készítteted el!

 

Apró színfoltok

  

Biztosak vagyunk benne, hogy nem ez a színkombó az, ami elsőre eszébe jut a menyasszonyoknak, viszont érdemes mégis megfontolni. Ha ezeket az árnyalatokat használod, nyugalmat, békességet, kiegyensúlyozottságot sugározhatsz vendégeid számára. Arról pedig semmiképp sem szabad megfeledkezni, hogy mivel nem alkalmazol feltűnő színeket, nincs mi elterelje a meghívottaid figyelmét rólatok!

 

Ugye, hogy lehet a kék és szürke kombinációja az álomesküvőd színe? 🙂

 

Az “Esküvői színpaletta” további bejegyzései is érdekelhetnek:

A képek forrása: Pinterest

Pin It on Pinterest

Share This