Menyasszonyi csokor, ami megmutatja, ki is vagy

Szerző: | 2019. 03. 14. | Esküvő

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jelentést hordoznak egyes virágok? A hatalmas választék megnehezítheti a tökéletes menyasszonyi csokor virágainak kiválasztását. Ebben a cikkben a legnépszerűbb esküvői virágok jelentéseit gyűjtöttük össze. Elolvasva már nem csak a növény külleme alapján dönthetsz – hanem az alapján is, hogy melyik tükrözi leginkább a személyiséged!

Szellőrózsa

A szellőrózsa feltűnően szép, erőteljes hatást keltő virágfajta. Ha a menyasszonyi csokor virágául választjuk, minden tekintetet magához vonz majd. Tavaszi szezonban kedvelt leginkább, de egészen késő őszig elérhető.

A jövőt, a jó szerencsét és a gonosztól való védelmet szimbolizálja. Mi hordozhatna ennél jobb tartalmakat egy ifjú pár számára? Gyönyörű külleme és nagyszerű jelentése mellett az ára is igen kedvező.

Fátyolvirág

A fátyolvirág, az esküvőkön viselt többi fehér dologgal együtt, a tisztaságot szimbolizálja. Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna vele esküvői dekorációban. Szinte minden stílushoz kifogástalanul illik.

Amellett, hogy kvázi univerzális elem, meglehetősen olcsó is. Minden évszakban elérhető, tehát bármikorra tervezzük az esküvőt, számolhatunk vele.

Szegfű

A szegfűt talán sokszor érheti az a vád, hogy túlságosan hétköznapi. Pedig minden egyes színének más jelentése van. Bárhogy használjuk fel, impozáns hatást kelt, egyszerűsége révén jól variálható.

Az összes évszakban könnyen elérhető, ráadásul igen előnyös áron. Nézzük a színek mögöttes tartalmát!

A rózsaszín árnyalatok a merészséget, bátorságot szimbolizálják. A piros szegfű a szeretetet jelképezi. A fehér színű pedig a tehetséget!

Búzavirág

A búzavirág olyan dolgokat szimbolizál, amiket minden ifjú párnak kívánnánk. Az egyik a jólét, a másik pedig a barátság.

A búzavirág leggyakrabban sajátos kék színében lesz a menyasszonyi csokor éke. Kevésbé ismert gyönyörű rózsaszínes vagy fehér változata. Bátran ajánljuk ez utóbbiakat is kipróbálni, különlegességnek számítanak.

Dália

A dália az örökké tartó elhatározás és kötelék jelképe. Létezik ennél találóbb esküvői üzenet?

Merész, dús virágzata rengeteg színben elérhető, a pasztell árnyalatoktól az élénkekig. Általában a nyári vagy koraőszi menyasszonyi csokor alapanyaga. Egyszerre kelt kihívó és elegáns hatást.

Orgona

Az orgona mögöttes üzenete az egyik legromantikusabb. Azt jelenti, hogy „a szerelem első pillanatai”. Az illatára gondolva ez nem is meglepő, sőt, inkább magától értetődő!

Ez a bódító illatú lila virág nálunk tavasszal nyílik. A Franciaországból importált orgonát azonban egész évben felhasználhatjuk.

Gyöngyvirág

A gyöngyvirág friss, egyedülálló illatát nehéz szavakba önteni. Talán a boldogság illatának nevezhetnénk, akkor járnánk a legközelebb a valósághoz. A jelentése egyébként szó szerint ez: „boldogság”.

Hagyományos esküvői virágnak tekinthető, a tavaszi csokrok alapanyaga. Elegáns, romantikus és bohém szetteket is különlegessé varázsol. Amilyen kicsi, olyan kivételes megjelenést képes kölcsönözni a viselőjének.

Magnólia

A magnólia nem egy mindennapi virág. Aki rendhagyóan szép növényből szeretne menyasszonyi csokrot, alkalmazza bátran! Sokféle színben elérhető és több stílushoz is kiválóan passzol.

Talán szabadtéri, bohém esküvőkön lehet kihozni belőle a legtöbbet. Ez a növény ugyanis a természet szeretetét szimbolizálja. Ha igazán fontos nekünk a természet, fejezzük ki ezt esküvői dekorációnkkal is!

Rózsa

A rózsa egyszerűen letaszíthatatlan a legnépszerűbb esküvői virágok trónjáról! Megfizethető, egész évben elérhető és a végtelenségig variálható. Legtöbbünknek talán rózsacsokor jut eszünkbe, ha azt halljuk „menyasszonyi csokor”.

De mi ennek a közkedvelt és sokoldalú virágnak a jelentése? Valami igen alkalomhoz illő: romantika, szeretet, szépség. Melyik ara ne érezné ezt az üzenetet a magáénak a nagy napon?

Ne feledd, hogy a tökéletes menyasszonyi csokor saját kezűleg is elkészíthető. Ettől csak még inkább személyes lesz a nagy nap dekorációja. Törekedj az egyszerűségre, hiszen a kevesebb szinte mindig több. Válaszd ki a személyiségedhez legjobban illő virágo(ka)t és dobd fel egy kevés csipkeszalaggal vagy szaténszalaggal! Hagyjátok érvényesülni a virágok saját szépségét, ezzel érhető el a legerőteljesebb hatás.

Képek forrása: Pinterest, Pixabay

esküvő kiálllítás
Esküvő kiállítás 2019-ben, nem csak Budapesten

Esküvő kiállítás 2019-ben, nem csak Budapesten

Ihletet kapni a tökéletes esküvő megtervezéséhez bárhol lehet. Lehet, hogy túl sokat is álmodozunk róla! Számtalan online forrás van, ahonnan tájékozódhatunk a legújabb esküvői trendekről. Élőben látni a ruhákat és a kellékeket azonban egészen más. Akkor szembesülünk csak vele, hogyan hat ránk egy-egy darab. Ezért nagyszerű dolog egy esküvői kiállítás. A legjobb hely, hogy ötleteket merítsünk. Nézzétek meg, hol és mikor várhatóak esküvői kiállítások az országban!
Tovább olvasom
Esküvői ruhák
Esküvői ruhák trendje 2019-ben

Esküvői ruhák trendje 2019-ben

Manapság a pároknak rengeteg lehetősége van, hogy esküvőjüket egyedivé tegyék. Ebben a cikkben kifejezetten a menyasszonyokhoz szólunk. Mivel fejezhetné ki jobban egyéniségét egy ara, mint a ruhájával? Az esküvői ruhák trendje 2019-ben a vagány, különleges részleteknek kedvez. Összegyűjtöttünk nektek néhányat legkedveltebb fogások közül, jó szemezgetést!
Tovább olvasom

Pin It on Pinterest

Share This